Често задавани въпроси

ЧЗВ

Въпроси, свързани с лечение и пътуване в Турция

Ако сте се насочили към лечение в Турция, първо е необходимо да преведете цялата налична медицинска документация, свързана с вашето заболяване, на турски/английски език. Следващата стъпка е да ни изпратите преведените документи и образна диагностика, за да ги препратим за консултация. В рамките на 48 часа, чрез нас, Вие ще получите предложение за Вашето лечение и ценова оферта от болницата. Ако предложение ви удовлетворява пристъпваме към организацията на Вашето пътуване. В клиниката ще бъдете придружени от преводач на български език, който ще бъде с Вас през целия Ви престой.

Преди да престъпите към подготовка на документи за лечение в Турция е хубаво да се свържете с нас, за да обсъдим какво е необходимо. Стандартно това са последна епикриза от Вашето лечение; всички последни изследвания, образна диагностика, проведена до момента.

След като сте получили оферта от болницата, съгласили сте се с нея и имате уговорен час за лечение/манипулация е необходимо следното:

  • Ако сте пълнолетен и ще пътувате с придружител и двамата трябва да притежавате валиден при влизане и излизане от страната международен паспорт.
  • Ако пациента е непълнолетен и е придружаван от двамата родители и тримата трябва да притежават валиден при влизане и излизане от страната международен паспорт.
  • Ако пациента е непълнолетен и е придружаван само от единия родител, освен валиден при влизане и излизане от страната международен паспорт, е необходима и нотариално заверена Декларация-съгласие за пътуване на дете в чужбина, подписана от другия родител.
  • Ако пътувате с автомобил, шофьорите трябва да носят със себе си: свидетелството управление на МПС, свидетелство за регистрация на МПС, сертификат „Зелена карта”, валиден за Турция. Ако автомобилът е регистриран на друго лице или е лизингов, тогава е необходимо нотариално заверено пълномощно за управление и излизане/влизане с МПС в чужбина, което трябва да е преведено на турски или английски език.

Да, по време на престоя ви в клиниката, на ваше разположение ще има преводач на български език.

По време а лечението и престоя ви в клиниката е  хубаво да имате Ваш близък като придружител. За него не се дължи допълнително заплащане.

Ние, от МедиЕкс Консултиг  се стараем да поддържаме отношения с пациентите си и след завръщането им в България. Наша цел е да следим състоянието им отблизо, да сме тяхна връзка с лекуващите лекари, да съдействаме за  контролни прегледи и консултации, така че да осигурим дълготрайни резултати в лечението.

Безплатна консултация